یک منبع محلی حقوق بشری به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت بهروز آلاخانی فرزند فارس متولد ۱۳۶۴ شهروند کُرد ساکن سلماس که در مورخه ۷ بهمن ماه سال ۸۸ توسط نیروهای امنیتی در شهر سلماس بازداشت شده بود،، در بند زندانیان مربوط به مواد مخدری نگهداری میشود و به دلیل تحمل نزدیک به ۱۹ ماه انفرادی در بازداشتگاهای امنیتی شهر سلماس، خوی و ارومیه در شرایط خیلی بدی بسر میبرد.
به گفته منبع یاد شده این شهروند کُرد ابتدا به اتهام همکاری با پژاک بازداشت شد و برای چندین ماه مورد بازجویی قرار گرفت اما بعد از این مدت اتهام مشارکت در قتل دادستان خوی به اتهامات نامبرده اضافه شد. اگر چه به گفته منبع محلی « در تمام مراحل بازجویی این زندانی سیاسی کرد اتهام مشارکت در قتل دادستان خوی را رد کرده است اما قاضی تنها بر مبنای استنباط و علم خویش و گفته یکی از دوستان این زندانی سیاسی که وی را شب قتل نگران و پریشان توصیف کرده است، نامبرده را به مشارکت در قتل متهم کرده و حکم اعدام علیه وی صادر کرده است.» پرونده وی هم اکنون برای اظهار نظر نهایی در دیوان عالی کشوراست.
منبع محلی یادشده به کمپین گفت: «این زندانی از حق تماس تلفنی با خانواده محروم بوده و تنها هر ماه یک بار آن هم با حضور ماموران امنیتی قادر به ملاقات با خانوادهاش است. وی بعد از نزدیک به یک ۲۰ ماه بر طبق کیفرخواست دادستان عمومی و انقلاب ارومیه به اتهام همکاری با حزب حیات آزاد کردستان ( پژاک ) و مشارکت در قتل دادستان خوی در شعبه اول دادگاه انقلاب شهر ارومیه محاکمه شد اما به دلیل عدم تعادل روحی و درخواست وکیل تسخیری او جلسه دادگاه برای چند هفته بعد به تعویق افتاد. نهایتا در مورخه ۲۳ مهرماه سال ۹۰ در جلسه ایی چند دقیقه ایی با حضور وکیل تسخیری ، نماینده دادستان و نماینده اداره اطلاعات شهر ارومیه نامبرده به اتهام محاربه از طریق همکاری موثر با پژاک و مشارکت در قتل دادستان خوی به اعدام محکوم شد و در پرونده جداگانه به اتهام نگهداری اسلحهیی که وجود خارجی نداشته است نیز به ۱۰ سال زندان محکوم شد. بعد از اعتراض وکیل تسخیری نامبرده، پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شده است. وضعیت سلامتی این زندانی سیاسی وخیم گزارش شده است و به دلیل حساسیت پرونده وی مسئولان زندان از اعزام این زندانی سیاسی به بیمارستان خارج از زندان ممانعت به عمل آوردهاند.»
بنابه گفته این منبع محلی بهروز آلاخانی بعد از بازداشت به بازداشتگاه اداره اطلاعات سلماس و بعد از دو روز به بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات شهر ارومیه منتقل شد. نیروهای امنیتی در سومین روز بازداشت این شهروند کُرد به صورت یک کاروان نظامی به منزل پدری وی واقع دز خیایان شهدای غربی شهر سلماس یورش برده و ضمن تنفتیش منزل تعدادی از وسائل شخصی وی را با خود بردند. شاهدان عینی به این منبع محلی گفتهاند نیروهای امنیتی تمام خیابانهای منتهی به این خانه را محاصره کرده و برای چندین ساعت فضای رعب و وحشت در این منطقه ایجاد کردهاند.
منبع یاد شده مدعی شد این زندانی سیاسی به مدت نزدیک به ۱۹ ماه در سلولهای بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر سلماس، خوی و ارومیه تحت شدیدترین شکنجههای روحی و فیزیکی قرار گرفته است و در این مدت علی الرغم پیگیری خانواده وی به نهادهای قضایی و امنیتی شهرهای سلماس و ارومیه اما هیچ پاسخی در خصوص وضعیت فرزندشان در اختیار آنها قرار گذاشته نشده است.
این منبع محلی در ادامه به کمپین گفت:« بعد از ۱۹ ماه این جوان کُرد به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد و به دلیل اینکه این زندانی سیاسی در وضعیت روحی بدی قرار داشته و آثار شکنجه بر روی بدن وی مشهود بوده، به دستور اداره اطلاعات ارومیه این زندانی سیاسی به بند زندانیان مربوط به مواد مخدر منتقل میشود.»
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar