گزارشگران بدون مرز، خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط محمد سلیمانینیا است. مدیر سایت یو ٢٤شبکهی اجتماعی متخصصان ایرانیان، و طراح و میزبان بسیاری از سایتهای متعلق به انجمنهای جامعه مدنی و روشنفکران ایرانی، از سه ماه پیش در بند ٢٠٩ زندان اوین زیر فشار و بازجویی قرار دارد.
محمد سلیمانینیا در تاریخ ٢٠ دی ماه، پس از احضار به دادگاه انقلاب کرج بازداشت شد. در همان روز ماموران امنیتی با بازرسی منزل وی در شهر کرج وسائل و اسناد شخصی او را با خود بردند. این وبنگار به مدت یک ماه به شکل مخیفانه در سلولهای انفرادی بند ٢٠٩ زندان اوین نگاهداری شد. بنا بر اطلاعات جمع آوری شده از سوی گزارشگران بدون مرز این متخصص اینترنت از سوی وزارت اطلاعات برای همکاری با طرح راه اندازی اینترنت ملی تحت فشار قرار گرفته است. در هفتههای پیش از بازداشت، بارها از سوی وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجویی قرار گرفته بود تا مهار سایتهایی را که میزبانی میکرد به ماموران امنیتی بسپارد. بنا بر گفتهی خانوادهاش، محمد سلیمانینیا برای دومین بار در اعتراض به وضعیت بازداشت خود دست به اعتصاب غذا زده است. مسئولان قضایی تاکنون هیچ اتهامی را به او تفهیم نکردهاند، اما وی را مجبور کردهاند تا سندی مبنی بر "نداشتن امکان سپردن وثیقه" امضا کند.
ایران امروز با ١٩ وب نگار زندانی دومین زندان بزرگ وبنگاران در جهان است. ایران پس از چین (٣٠ وبنگار زندانی) و پیش از ویتنام (١٨ وب نگار زندانی) قرار دارد. برای نخستین بار در ایران، ٤ شهروند وبنگار به مجازات مرگ محکوم شدهاند.
در تاریخ ٢٢ فروردین ، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر انتشار یافته در رسانهها را مبنی بر "قطع اینترنت جهانی و راه اندازی اینترنت ملی در شهریور ماه سال جاری" که از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نقل شده بود،تکذیب کرد. خبری که پیش از این رسما و بارها اعلام شده بود " فاقد هیچگونه منبع موثقی (...) محملی برای عقده گشاییها و موج سواریهای تعدادی از شبهرسانهها و محافل سیاسی جناحزده داخلی و استعمارگران خارجی " دانستند. سایت رسمی ایتنا نیز که خبر را منتشر کرده بود در پاسخ به تکذیب وزارت ارتباطات اعلام کرده است این خبر " در قالب دروغ سيزده و البته حول يك سوژه مهم منتشر شد."
پیک ایران
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar