کمیته گزارشگران حقوق بشر
توضیح: گزارشی که در ادامه میخوانید آخرین لیست از اسامی زندانیان سیاسی زن در ایران است. اسامی آوردهشده در این لیست، تنها کسانی را شامل میشود که موضوع بازداشت و زندان آنها، به محافل خبری راهیافته، واضح است که دسترسی به مشخصات تمامی زندانیان سیاسی زن در زندانهای ایران، میسر نیست.
همچنین در این لیست تنها نام کسانی آورده شده که هماکنون در زندان به سر میبرند و از آوردن نام و مشخصات بسیاری از زنان محکوم بعد از انتخابات 88، که هماکنون در انتظار اجرای حکم خود هستند، خودداری شده است.
اسامی زندانیان به ترتیب حروف الفبا آورده شده است
****
1. سیما اشراقی: در تاریخ ۷ بهمنماه ۱۳۸۷ بازداشت و به سلولهای انفرادی زندان مشهد منتقل شد. اشراقی نزدیک به سه ماه را در شرایط دشوار زندان انفرادی مشهد به سر برد. وی در دادگاه به تحمل پنج سال حبس تعزیری محکوم شد.
2. مريم اكبريمفرد: در وقايع عاشوراي سال 88 بازداشت شد. وي كه داراي 3 فرزند و يك دختر چهارساله است، پس از سپري كردن 3 ماه بازداشت در بند 209 به بند عمومي انتقال يافت. مريم اكبري از سوي دادگاه به تحمل 15 سال حبس تعزيري و تبعيد به زندان رجاييشهر محكوم شد كه اين حكم در دادگاه تجديدنظر تأييد شد.
3. زينب بايزيدي: متولد سال ۱۳۶۰ در شهر مهاباد، فعال حقوق زنان، فعال کرد و عضو کمپین یک میلیون امضاء برای رفع قوانین تبعیضآمیز است. در تاریخ ۳ شهریور ماه ۱۳۸۷ دادگاه تجدیدنظر شهرستان مهاباد استان آذربایجان غربی، حکم چهار سال زندان برای زینب بایزیدی را تأیید کرد و وی مجبور به تحمل حبس در زندان زنجان شد. بایزیدی در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۷ برای طی دوران محکومیت خود به زندان زنجان منتقل شد و تاکنون در این زندان به سر میبرد.
4. کبری بنازاده امیری: 56 ساله، در تاریخ ۲۷ دیماه ۱۳۸۷ در فرودگاه «امام خمینی» تهران هنگامی که قصد سفر به کشور عراق را داشت، همراه ۱۸ تن دیگر بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. دلیل بازداشت بنازاده امیری و همراهان وی، قصد عزیمت آنان به قرارگاه اشرف در عراق و دیدار با فرزندانشان بود. وی سپس از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به ۵ سال زندان توأم با تبعید به زندان رجاییشهر محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر استان تهران نیز مورد تأیید قرار گرفت. وی تاکنون از حق مرخصی محروم بوده است.
5. مطهره بهرامی : به همراه شوهرش در روز عاشورای 88 در خانهاش بازداشت شد. وي نيز در جريان اعترافات تلويزيوني، مقابل دوربين قرار گرفت و از سوي دادگاه به اعدام محكوم شد. اين حكم در دادگاه تجديدنظر به 15 سال حبس و تبعيد به زندان رجاييشهر كاهش يافت. وي هماكنون در حال گذراندن دوران محكوميت خود در زندان اوین است.
6. طره تقیزاده: شهروند بهایی، در تاریخ ۲۷ بهمن ماه ۱۳۸۷ دستگیر و در ۱۰ اسفند ماه همان سال به قید وثیقه به طور موقت آزاد شد. وی از سوی دادگاه شهرستان ساری به ۲۲ ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم به تأیید دادگاه تجدیدنظر نیز رسید. تقی زاده دوران محکومیتش را در زندان کچویی ساری از ۱۸ دی ماه ۱۳۸۹ آغاز کرده و هماکنون در این زندان به سر میبرد.
7. زينب جلاليان: زنداني كرد، متولد سال ۱۳۶۱ در شهر ماکو ایران است و از سن ۲۵ سالگی در زندان به سر میبرد. وی در سال 86 بازداشت شد و به مدت 4 ماه در بازداشتگاه اطلاعات كردستان تحت شكنجه قرار داشت و در سلول انفرادي نگهداري شد. جلالیان سپس از سوي دادگاه به اعدام محكوم شد. اين حكم با اعتراض وي به ديوان عالي كشور ارجاع شد که چندی پیش به حبس ابد تغییر یافت. زينب جلاليان هماكنون نزديك به 4 سال است كه بدون داشتن مرخصي در زندان به سر ميبرد. وي هماكنون در زندان كرمانشاه در حال تحمل دوران حبس خود است.
8. مریم جلیلی: در تابستان سال ۱۳۹۰ بازداشت شده است. وی چندینماه در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به سر برد و سپس به بند عمومی زنان زندان اوین منتقل شد. اتهام وی عضویت در گروه غیرقانونی اعلام شده است. وی در آذرماه سال 90 از سوی دادگاه به تحمل 2 سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.
9. ريحانه حاجابراهيم دباغ: به همراه 3 عضو ديگر خانوادهاش بازداشت شد. وي كه از جمله افرادي بود كه در جريان اعترافات تلويزيوني وقايع عاشورا، جلوي دوربين قرار گرفت از سوي دادگاه به اعدام محكوم شد. اين حكم در دادگاه تجديدنظر به 15 سال حبس كاهش يافت. وي بيش از دو سال است که بدون مرخصي در زندان به سر ميبرد.
10. نوشین خادم: به اتهام فعالیت در دانشگاه آنلاین بهاییان به همراه شمار دیگری از گردانندهگان این دانشگاه بازداشت شد. وی از سوی دادگاه انقلاب به تحمل 4 سال حبس تعزیری محکوم شد.
11. نازنين خسرواني: نازنين خسرواني، در 12 آبانماه 89، دستگير شد. وي به مدت 2 ماه در سلول انفرادي نگهداري شد. خسروانی پس از ۴ ماه بازداشت، ۲۴ اسفند ۸۹ به قید وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. وی در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۳۹۰ از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی به شش سال حبس تعزیری محکوم شد. خسروانی در تاریخ ۱۵ اسفندماه ۱۳۹۰ جهت اجرای حکم، بازداشت و به زندان منتقل شد.
12. نازیلا دشتی: اولینبار در اردیبهشتماه سال ۱۳۸۶ بازداشت شدو بعد از سه هفته با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد. دادگاه رسیدگی به اتهامات نازیلا دشتی در آبانماه سال ۱۳۸۷ برگزار شد و او به سه سال زندان محکوم شد. دشتی در تاریخ ۶ خردادماه ۱۳۸۸ به بند نسوان زندان اوین منتقل شد و از آن زمان تاکنون در این زندان به سر میبرد.
13. سیما رجبیان: شهروند بهایی ،در ۱۳ خرداد مرداد ماه ۱۳۸۴ بازداشت و در تاریخ پنج شهریور ماه ۱۳۸۵ با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد شد. وی سپس به پنج سال زندان و ۱۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به دو سال زندان کاهش پیدا کرد.
14. فاطمه رهنما: در تيرماه 88 به بازداشت نهادهاي امنيتي در آمد. وي كه از سوي سايتهاي منسوب به دولت، همسر صيغهاي شاپور كاظمي( برادر دكتر رهنورد)، معرفي شده بود. از سوي شعبه 26 دادگاه انقلاب به تحمل 10 سال حبس تعزيري و تبعيد به زندان شهر ايذه محكوم شد كه اين حكم در دادگاه تجديدنظر عينا تأييد شد. وي هماكنون بيش از 2 سال و نیم است كه عليرغم داشتن بيماري افسردگي شديد بدون مرخصي در زندان به سر ميبرد. وی در مهرماه سال 89 به زندان سپيدار اهواز تبعيد شد.
15. زهرا رهنورد: در روز 25 بهمنماه 89 به بازداشت نهادهاي امنيتي درآمد. وي به همراه همسرش مهندس ميرحسين موسوي، پس از صدور اطلاعيه و دعوت از مردم براي برپايي تظاهرات و راهپيمايي در 25 بهمنماه، در خانهاش زنداني شد. وی هماکنون بیش از یک سال است که به همراه همسرش در بازداشت خانگی به سر میبرد و دفعات اندکی حق ملاقات با خانوادهاش را داشته است.
16. میترا زحمتی: به اتهام تغییر دین و گرویدن به دیانت مسیحی، بازداشت و از سوی دادگاه به دو سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.
17. نسرين ستوده: وكيل دادگستري، در شهريورماه 89 بازداشت شد. وي بيش از 4 ماه در سلول انفرادي به سر برد و سپس در شعبه 26 دادگاه انقلاب مورد محاكمه قرار گرفت. وي از سوي دادگاه به 11 سال حبس تعزيري و 20 سال محروميت از حرفه وكالت محكوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به 6 سال حبس کاهش یافت. نسرین ستوده پس از هفتماه بازداشت در بند 209، به بند عمومی منتقل شد و هماکنون دومین سال حبس خود را بدون مرخصی پشت سر میگذارد.
18. مهوش شهریاری: يكي از 7 مدير بهايي است كه در اسفندماه 86 بازداشت شد. وي به مدت 6 ماه در سلول انفرادي به سر برد و پس از 2 سال بلاتكليفي و نگهداري در بند 209، سال گذشته از سوي دادگاه به تحمل 20 سال حبس تعزيري محكوم شد كه اين حكم در دادگاه تجديدنظر مورد تأیید قرار گرفت. وي هماكنون 4 سال است كه بدون داشتن مرخصي در زندان نگهداري ميشود.
19. فرشته شیرازی: فعال حقوق زنان و از اعضای کمپین یک میلیون امضا در شهر آمل است. فرشته شیرازی در تاریخ ۱۲ شهریورماه ۱۳۹۰ در پی احضار به اداره اطلاعات آمل بازداشت شد. وی در تاریخ ششم مهرماه ۱۳۹۰ در دادگاه به سه سال حبس تعزیری و هفت سال ممنوع الخروجی محکوم شد.
20. روناك صفارزاده: در تاریخ ۱۶ مهرماه سال ۱۳۸۶ در حین پخش اعلامیهای در مورد «تحصیل زبان کردی و اعتراض به قتلهای ناموسی» که به مناسبت روز جهانی کودک صادر شده بود، توسط مأموران امنیتی بازداشت و از ادامه کار وی ممانعت به عمل آمد. وی بعد از دقایقی آزاد شد، اما فردای آن روز در تاریخ ۱۷ مهر ماه ۱۳۸۶ مأموران امنیتی، او را بازداشت کردند. وی نزدیک به یک سال در بازداشت به سر برد و دادگاه رسیدگی به اتهاماتش یک سال و نیم بعد و در ۲۲ اسفند ماه ۱۳۸۷ برگزار شد.صفارزاده از سوي دادگاه به 5 سال حبس تعزيري محكوم شد و هم اكنون حدود 4 سال است كه در زندان به سر ميبرد. وی در طي دوران حبس خود، تنها يكبار حق استفاده از مرخصي را داشته است.
21. اشرف علیخانی: وبلاگنویس و نویسنده وبلاگ «سبد سبد ستاره» و کارشناس علوم اجتماعی است. اشرف علیخانی نخستینبار در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۳۸۸ بازداشت و بلافاصله به زندان اوین منتقل شد. علیخانی در دوم اسفندماه، پس از شانزده روز به قید وثیقه آزاد شد.وی بار دیگر برای اجرای حکم در خرداد ماه ۱۳۹۰ بازداشت و راهی زندان اوین شد. وی از سوی دادگاه به تحمل سه سال حبس تعزیری محکوم شده است.
22. هانیه فرشی شتربان: وبلاگنویس ۲۸ ساله اهل تبریز، در تاریخ 27 تیر 89 بازداشت شد. وی پس از سپری کردن 7ماه بازداشت در بند 209 ، از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب به تحمل 7 سال حبس تعزیری محکوم شد. وی تاکنون از حق مرخصی محروم بوده است.
23. ناهید قدیری: شهروند بهایی، در تاریخ ۲۴ اسفند ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد و توسط دادگاه به تحمل پنج سال حبس تعزیری در زندان وکیلآباد مشهد محکوم شد که در تاریخ هفتم تیرماه ۱۳۸۹ جهت اجرای حکم پنج سال حبس خود به زندان وکیلآباد منتقل شد.
24. نسرین قدیری: شهروند بهایی در تاریخ ۱۴ مرداد ماه ۱۳۸۴ به خاطر شرکت در یک مراسم مذهبی بازداشت و در تاریخ چهار شهریور ماه همان سال آزاد شد. وی سپس از سوی دادگاهی در مشهد به پنج سال زندان و ۱۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر به دو سال زندان کاهش پیدا کرد.
25. ژیلا کرمزاده مکوندی: شاعر و از همراهان مادران پارک لاله است. ژیلا کرمزاده نخستینبار در تاریخ ۱۹ بهمن سال ۱۳۸۸ در منزل دستگیر و مدت ۳۴ روز را در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر برد و سپس با قرار کفالت ۵۰ میلیون تومانی آزاد شد. وی بار دیگر برای اجرای حکم خود در تاریخ ۶ دیماه ۱۳۹۰ بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. وی از سوی دادگاه به تحمل 4 سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به 2 سال حبس تعزیری و 2 سال حبس تعلیقی تبدیل شد.
26. محبوبه کرمی: در تاریخ ۱۲ اسفندماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی در تاریخ ۲۷ مرداد پس از ۱۷۰ روز بازداشت به قید وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد. کرمی سپس از سوی دادگاه به 4 سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به 3 سال حبس کاهش یافت. محبوبه کرمی در خردادماه 90 جهت اجرای حکم خود به زندان منتقل شد.
27. فريبا كمالآبادي: يكي از 7 مدير بهايي است كه درفروردين 87 بازداشت شد. وي به مدت 6 ماه در سلول انفرادي به سر برد و پس از 2 سال بلاتكليفي و نگهداري در بند 209، سال گذشته از سوي دادگاه به تحمل 20 سال حبس تعزيري محكوم شد كه اين حكم در دادگاه تجديدنظر مورد تأیید قرار گرفت. وي هماكنون 4 سال است كه بدون داشتن مرخصي در زندان نگهداري ميشود.
28. مهديه گلرو: دانشجوي محروم از تحصيل دانشگاه علامه طباطبايي و عضو شوراي دفاع از حق تحصيل، در 13 آذرماه سال 88 دستگير شد و سپس در شعبه 26 دادگاه انقلاب به تحمل 2 سال و 4 ماه حبس تعزيري محكوم شد. وي به دليل ارسال بيانيه به خارج از زندان در 16 آذر 89، به اتهام » تبليغ عليه نظام»، مجددا در شعبه 28 دادگاه انقلاب مورد محاكمه قرار گرفت و به شش ماه حبس دیگر محکوم شد. وی در مجموع با 2 سال و شش ماه زندان، آخرین ماههای محکومیت خود را سپری میکند.
29. پروین مخترع: مادر کوهیار گودرزی فعال حقوق بشر، در تاریخ 10 مردادماه 90 در کرمان بازداشت شد. وی از سوی دادگاه به تحمل 23 ماه حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به حبس تعلیقی کاهش یافت. دادگاه دیگری برای رسیدگی به اتهام » توهین به مقامات» قرار است در روز 17 اسفندماه برای وی برگزار شود. پروین مخترع هماکنون در بند عمومی زندان کرمان به سر میبرد.
30. شبنم مددزاده: فعال دانشجويي و عضو انجمن اسلامي دانشگاه تربيت معلم، در اسفندماه 87 بازداشت شد. وي به مدت 3 ماه در سلول انفرادي نگهداري شد و پس از 7 ماه به بند نسوان زندان اوين منتقل شد. اين فعال دانشجويي از سوي شعبه 28 دادگاه انقلاب به تحمل 5 سال حبس تعزيري و تبعيد به زندان رجاييشهر محكوم شد. وي بیش از 3 سال است كه بدون داشتن حق مرخصي در زندان به سر مي برد.
31. صدیقه مرادی: در تاریخ ۱۱ اردیبهشتماه ۱۳۹۰ در تهران بازداشت و به زندان اوین تهران منتقل شد. وی به اتهام همکاری با سازمان مجاهدین بازداشت شد و هفتماه در بند 209 به سر برد. وی اخیرا از سوی دادگاه به تحمل 10 سال حبس تعزیری و تبعید به زندان رجاییشهر محکوم شده است.
32. لادن مستوفی: متولد ۱۳۴۴ پزشک متخصص، فعال سایبری و وبنگار، به اتهام فعالیت در یک انجمن اینترنتی و بررسی ونقد حجتها واستدلالهای متعارف دراندیشه دینی در تابستان سال ۱۳۸۹ بازداشت شد. وی مدتها در بند ۲۰۹ زندان اوین در سلولهای تک نفره و دو نفره به سر برد. مستوفی سپس از سوی دادگاه به ۵ سال زندان محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۲ سال و نیم حبس کاهش پیدا کرد.
33. كفايت ملكمحمدي: پس از وقايع عاشوراي سال 88 بازداشت شد و از سوي دادگاه به تحمل 5 سال حبس تعزيري محكوم شد. وي با داشتن 65 سال سن، هماكنون مسنترين زنداني بند زنان است. با اين وجود مسئولان زندان از اعطاي مرخصي به وي خودداري كردهاند.
34. عاطفه نبوي: دانشجوي محروم از تحصيل در روز 25 خردادماه به همراه پسر عموي خود» ضياءالدين نبوي» دستگير شد. وي پس از 5 ماه بلاتكليفي از سوي شعيه 12 دادگاه انقلاب به اتهام» اجتماع و تباني عليه نظام» از طريق شركت در تظاهرات 25 خرداد، به 4 سال حبس تعزيري محكوم شد كه اين حكم در دادگاه تجديدنظر به 3 سال كاهش يافت. عاطفه نبوي که سه ماه دیگر از زندان آزاد میشود، در این مدت از حق مرخصی محروم بوده است.
35. منيژه نصرالهي: به اتهام داشتن ديانت بهايي و تلاش براي ترويج آن، به 3 سال حبس تعزيري محكوم شد كه هماكنون بيش از 2سال از آن را تحمل كرده است.
36. رزیتا واثقی: شهروند بهایی در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۱۳۸۸ در منزلش در شهر مشهد بازداشت شد و از سوی دادگاه انقلاب همان شهر به تحمل پنج سال حبس تعزیری محکوم شد.
37. فرح واضحان: در ديماه 88 توسط نيروهاي اطلاعات ارتش بازداشت و در مردادماه سال 89 از سوي شعبه 15 دادگاه انقلاب، به اتهام » محاربه» محاكمه شده و به اعدام محكوم شد. اين حكم سپس در ديوان عالي كشور نقض شده و به شعبه 28 دادگاه انقلاب ارسال شد. فرح واضحان، چندي پيش از سوي اين شعبه به اتهام محاربه و توهين به رهبري به 17 سال زندان و تبعيد به زندان رجاييشهر محكوم شد.
38. بهاره هدايت: عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت، در تاريخ 10 دي ماه 88 به بازداشت نهادهاي امنيتی درآمد. وي پس از 4 ماه بلاتكليفي، از سوي شعبه 28 دادگاه انقلاب به تحمل 9 سال و نيم حبس تعزيري محكوم شد كه اين حكم در دادگاه تجديدنظر عينا مورد تأييد قرار گرفت. وي به دليل آنچه نوشتن بيانيه در روز 16 آذر و ارسال آن به خارج از زندان عنوان شد، مجددا در شعبه 28 دادگاه انقلاب مورد محاکمه قرار گرفت و به شش ماه حبس دیگر محکوم شد. هدایت در مجموع با 10 سال حکم، سومین سال حبس خود را در زندان پشت سر میگذارد.
39. معصومه یاوری : از شهروندان بازداشتشده در حوادث پس از انتخابات است. وی یک روز پیش از تظاهرات روز قدس بازداشت شد. معصومه یاوری ابتدا متهم به «محاربه» بود و نماینده دادستان تهران برای وی تقاضای مجازات اعدام کرده بود، که سپس به ۷ سال حبس تعزیری در زندان رجاییشهر محکوم شد.
***
بازداشت موقت:
سمیرا ممتازیان: شهروند بهایی در جریان بازداشت گروهی بهاییان در شیراز در تاریخ ۱۸ بهمن ماه ۱۳۹۰ بازداشت شد. تاکنون هیچ اطلاعی از وضعیت وی در دست نیست.
یکتا فهندژ، طاهره نوروزی، سیما سبتو ،مژگان عمادی، مژده فلاح، ماندانا کمالی : شهروندان بهایی در جریان بازداشت گروهی ۱۱ تن از بهاییان در شیراز در تاریخ ۱۴ بهمنماه ۱۳۹۰ بازداشت شدند.
فرحناز نعیمی : شهروند بهایی در تاریخ ۱۶ دیماه ۱۳۹۰ در شهر کرمان بازداشت شد. وی بعد از گذشت پنجاه روز بازداشت در سلول انفرادی، به بند عمومی زندان کرمان منتقل شد.
شیرین قنبری: شهروند مسیحی در جریان بازداشت گروهی مسیحیان در یک کلیسای خانگی در شهر کرمان در تاریخ یک اسفند ماه ۱۳۹۰ بازداشت شد.
فرین راسخی: شهروند بهایی است. که در تاریخ ۱۶ دیماه ۱۳۹۰ در شهر کرمان بازداشت شد و بعد از گذشت پنجاه روز بازداشت در سلول انفرادی به بند عمومی زندان کرمان منتقل شد.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar